Një shenjë që shfaqet gjatë natës mund të sinjalizojë sëmundje të zemrës

Gjumi është një faktor vital në shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme. Mungesa e gjumit ose gjumi cilësor mund të na bëjë të lodhur dhe të paaftë për të funksionuar siç duhet. Nëse pagjumësia vazhdon për ca kohë, rrit rrezikun e disa problemeve shëndetësore, si diabeti dhe sulmi në tru. Mund të na bëjë gjithashtu më shumë gjasa të shtojmë peshë dhe të vuajmë nga depresioni.

Përveçse ndikon në shëndetin tonë, gjumi mund të jetë edhe një tregues i shëndetit tonë. Në disa raste, gjumi i dobët mund të sinjalizojë apnenë e gjumit, për shembull. Por sipas UCLA Health, problemet me gjumin mund të jenë gjithashtu një shenjë e sëmundjeve të zemrës.

“Sëmundjet e zemrës mund të ndikojnë në aftësinë tuaj për të fjetur në mënyra delikate. Njerëzit me dështim kongjestiv të zemrës shpesh kanë probleme për të fjetur dhe kjo ndodh për shkak të gulçimit të shkaktuar nga sëmundja”, shpjegon UCLA Health, shkruan Index.hr.

Frymëmarrja shpesh përkeqësohet kur jeni shtrirë. Termat mjekësore për këto probleme janë ortopnea, gulçim kur jeni shtrirë dhe dispne paroksizmale nate, zgjimi nga gjumi me ndjenjën e gulçimit.

Nëse e përjetoni këtë simptomë, mund të dyshoni se vuani nga pagjumësia, e cila çon në mostrajtimin e shkakut themelor. Shenja të tjera të sëmundjes së zemrës përfshijnë dhimbje gjoksi dhe gulçim.