Njihuni me popullin që jeton mbi 100 vjet, ata nuk sëmuren kurrë as nga gripi

Ata janë populli që të gjithë i kanë zili dhe arsyeja e kësaj është jetëgjatësia e tyre. Njihen si populli Hunza dhe për ata ka shumë mite, por e vërteta e këtij populli është akoma më mbresëlënëse.

Jetojnë në Pakistan dhe jetëgjatësia mesatare e një personi është 67. Në Hunza të jesh 100 vjeç nuk do të thotë se je i moshuar. Edhe në moshën 100 vjeçare, ata janë të fuqishëm dhe të shëndetshëm.

Në vend se të jetojnë për të ngrënë, ata hanë për të jetuar. Ata hanë ushqim dy herë në ditë një mëngjes të shëndetshëm dhe një darkë të mirë pas perëndimit të diellit. Sekretet e tyre për një jetë të shëndetshme dhe të gjatë janë:

Shkalla e leximit tek ta është 95% – që do të thotë se çdo Hunza ka të paktën një diplomë të shkollës së mesme. Rajoni Hunza është shtëpi për njerëzit e katër etnive. Ka dy fe të ndryshme në rajonin Hunza, por njerëzit nuk ndalen.

Jeta e popullit Hunza është shumë e thjeshtë dhe ata konsiderohet të jenë shumë mikëpritës. Disa njerëz të këtij populli jetojnë deri në 150 vjet. Gratë në Hunza mund të lindin edhe në moshën 65.

Ata nuk hanë kurrë ushqim të përpunuar dhe hanë shumë kajsi. Ata punojnë në fusha prej lindjes së diellit deri në perëndim të tij çdo ditë dhe punojnë shumë.