OKB ka miratuar një rritje të shpejtësisë maksimale për veturat autonome

Një panel i ekspertëve i Kombeve të Bashkuara ka rënë dakord sot që të rrisë shpejtësinë maksimale të rekomanduar për veturat autonome në situata të caktuara nga 60 në 130 kilometra në orë dhe do të lejohen ndryshimet e korsive.

Ekspertët ndërkombëtarë nga Forumi Botëror për Harmonizimin e Rregulloreve të Automjeteve nënshkruan rekomandimet e dhëna nga grupi i punës në fillim të këtij muaji.

Rregulloret pritet të hyjnë në fuqi në muajin janar, tha Komisioni Ekonomik i Kombeve të Bashkuara për Evropën.

Ajo raportoi se Bashkimi Evropian tashmë po zbaton procesin e zbatimit.

Më shumë se 50 vende në mbarë botën kanë rënë dakord për marrëveshjen, duke përfshirë 27 vende të BE-së.

Megjithatë, Shtetet e Bashkuara, Kina dhe të tjerët e rregullojnë drejtimin autonom sipas standardeve të veta.