Pamjet e Mekës dhe Medinës nga sateliti “Göktürk 2” (Foto)

Në disa fotografi satelitore të shkrepur më 30 maj të këtij viti nga sateliti turk “Göktürk 2”, shihen tokat të shenjta Islame, konkretisht qyteti i Medines dhe e Mekka-s.

Ndryshe, në fotografitë e shkrepura shihen edhe rrokaqiejt gjigand.

Pamjet:

Ndryshe, Sateliti Göktürk-2, e cila u zhvillua në nivel kombëtar nga “TÜBİTAK UZAY”, detyrën e saj filloi më 18 dhjetor 2012, dhe vazhdon të dërgojë të dhëna nga orbita në një lartësi prej rreth 685 kilometrash.