Pas Katalonjës edhe ky vend në Serbi po kërkon referendum për pavarësi (FOTO)

Grafite te të shumta janë stampuar nëpër muret e Vojvodinës, krahinë e mbetur në Serbi, mbi të cilat shkruhet “Vojvodina – Katalonja”.

Vendet ku janë stampuar këto shkrime janë: Novi Sad, Zrenjanin, Suboticë Sentë, Kikindë dhe në Zhabalj.

Në ish-Jugosllavi, Vojvodina bashkë me Kosovën ishin krahinë autonome e Serbisë, në kuadër të federatës jugosllave, me përqindje të madhe të popullatës hungareze.

Pa pavarësimit të Kosovës, shumë diplomatë dhe analistë kishin parashikime se së shpejti do të vijë edhe pavarësia e Vojvodinës.