Për një muaj deputetët marrin 185 mijë euro paga e 30 mijë mëditje

185 mijë euro i kushtojnë buxhetit të shtetit pagat e deputetëve për një muaj.

Këtë përllogaritje e ka bërë Instituti Demokratik i Kosovës, shkruan lajmi.net.

Sipas tyre, mëditjet për pjesëmarrje në seanca, për një muaj i kushtojnë buxhetit të shtetit 30 mijë euro.

Kësisoj, KDI ka kërkuar që deputetët të mos mungojnë në seanca dhe Kuvendi t’i kthehet funksionalitetit.

Shkrimi i plotë i IKD-së

Vetëm pagat bazë të 𝟭𝟮𝟬 𝗱𝗲𝗽𝘂𝘁𝗲𝘁𝗲̈𝘃𝗲 të Kuvendi i Kosovës – Skupština Kosova për një muaj kushtojnë 𝟭𝟴𝟱,𝟬𝟬𝟬 𝗘𝘂𝗿𝗼

Mëditjet për pjesëmarrje në seanca për 120 deputetë, për një muaj kushtojnë 𝟯𝟬,𝟬𝟬𝟬 𝗘𝘂𝗿𝗼

Pse po mungojnë më shumë se gjysma e deputetëve në seanca

Kuvend që funksionon! Deputetë që nuk mungojnë!