Pronari i Jaguar Land Rover do të ndërtojë një fabrikë të re gjigante të baterive në Britani të Madhe

Qeveria britanike beson se ka siguruar një premtim nga pronari i Jaguar Land Rover, Tata për të ndërtuar një fabrikë gjigante të re në Mbretërinë e Bashkuar, i është thënë Sky News.

Burime nga Whitehall besojnë se gjiganti industrial indian ka zgjedhur Mbretërinë e Bashkuar në vend të Spanjës si vendin e fabrikës së tij gjigante të baterive.

Lajmi pritet të konfirmohet në një takim midis kryeministrit Rishi Sunak dhe kryetarit të Tata, Natarajan Chandrasekaran javën e ardhshme.

Marrëveshja do të përfshijë rreth gjysmë miliardë paund mbështetje publike, pjesërisht për të siguruar çmime të ulëta të energjisë për fabrikën – një nga ndërhyrjet më të mëdha industriale në historinë e fundit.

Sipas raportimeve, si qeveria spanjolle ashtu edhe ajo britanike janë përfshirë në një luftë ofertash duke ofruar subvencione për firmën në javët e fundit.

Por siç raportohet, fabrika ka të ngjarë të ndërtohet në Somerset dhe mund të krijojë deri në 9,000 vende pune.

Lajmi vjen mes konkurrencës midis kombeve në mbarë botën për të ndërtuar mjaft fabrika të reja baterish për të furnizuar industritë e tyre të makinave.