Punoni në zyrë? Këto janë 7 sipërfaqet që mbajnë miliona baktere!

60% e sëmundjeve në  zyrë  shkaktohen nga sipërfaqet e pista që  ndodhen në  të. 7 vendet më  të  pista në  zyrën tuaj janë :

  1. Tavolina ku hani gjatë kohës së pauzës
  2. Dera e mikrovalës
  3. Tastiera e kompjuterit\ lap topit- deri në 3295 bakterie
  4. Doreza e derës së frigoriferit
  5. Dorëzat e rubinetit
  6. Sipërfaqja e tavolinës së punës-  deri në  10 milion bakterie
  7. Butonat e makinerive të vendosura në  ambientet e zyrës

Cfarë  duhet të  bëni?

  1. Pastroni dhe dizifektoni tavolinën e punës dhe tastierën e kompjuterit sa herë  që  ju bie pluhuri ose ushqimi.
  2. Përdorni kalendarin- vendosni alarmin cdo javë që të  kujtoheni të  pastroni tavolinën
  3. Pastroni nga lart-poshtë , nga e djathta në të  majtë . Mos harroni  të  pastroni 7 vendet që  përmendëm mësipër. Dhe merrni pluhurat në fillim pastaj dezinfektoni. Përdorimi i sprejëve anti-bakterial është gjithashtu ide e mirë.