Rreziku që shkakton vozitja e biçikletës

Gjithmonë thuhet se vozitja e biçikletës është e mirë për shëndetin.

Është një ushtrim, i cili ka ndikim në shëndetin tonë, i cili është më i lehtë se vrapimi.

Por, vozitja e biçikletës nuk është e njëjtë edhe për femrat. Biçikleta për femrat paraqet një rrezik për infeksione dhe mund të ndikojë n mënyrë të drejtpërdrejtë në jetën e tyre seksuale.

Përfundimet i ka nxjerrë një gjinekolog, i cili tha se mund të shkaktojë enjte të vaginës, infeksion dhe probleme me fshikëzën e urinës.

Sipas gjinekologut kjo ndodhë për shkak se 40 përqind e peshës së trupit të femrës, gjatë vozitjes së biçikletës, fokusohet në pjesën vaginale.

Gjinekologët theksojnë se si femrat ashtu edhe meshkujt do e vuajnë jo konformitetin në këtë zonë te ndjeshme, nëse vozitin biçikletë./Mesazhi/