Rusia heq bllokadën për fluturimet charter drejt Turqisë

Në një deklaratë me shkrim nga Kryeministria e Rusisë, thuhet se shefi i qeverisë ruse Dimitri Medvedev ka firmosur vendimin për lënien të lirë të fluturimeve me charter drejt Turqisë raporton AA.

Në një deklaratë me shkrim nga Kryeministria e Rusisë, thuhet se shefi i qeverisë ruse Dimitri Medvedev ka firmosur vendimin për lënien të lirë të fluturimeve me charter drejt Turqisë.

Në deklaratë thuhet se i është sugjeruar firmave të cilat do të organizojnë fluturime drejt Turqisë marrja e masave shtesë për siguri më të lartë fluturimesh.

Tema e heqjes së ndalimeve të fluturimeve charter mes dy vendeve u diskutua edhe gjatë takimit mes Presidentit të Turqisë Recep Tayyip Erdoğan dhe atij të Rusisë Vladimir Putin e realizuar më 9 gusht të këtij viti.