Shenjat e papritura të sëmundjes së zemrës që shfaqen në moshë të re

Sëmundja e zemrës shpesh konsiderohet si një sëmundje e të moshuarve dhe të moshës së mesme, si dhe atyre që janë obezë.

Por, mjekët thonë se shenjat paralajmëruese mund të shfaqen dekada përpara.

Problemet e zakonshme si ankthi, lodhja dhe dhimbja e gjymtyrëve mund të jenë në fakt një shenjë e një problemi më të thellë të zemrës.

Simptomat që mund të shfaqen më herët.

Ankthi

Ndërsa të gjithë ndihen pak në ankth, në disa raste, ndjenja e shqetësimit që po mbartni mund të jetë një shenjë e një problemi me zemrën.

Ankthi dhe sëmundjet e zemrës kanë një marrëdhënie me njëri-tjetrin.

Një person që vuan nga sëmundjet e zemrës ka më shumë gjasa të vuajë edhe nga ankthi.

Dhimbje në këmbë

Ndërsa mund të jetë e vështirë të imagjinohet se dhimbja në këmbë do të thotë diçka për zemrën tuaj, një ndjesi shpimi gjilpërash në gjymtyrët tuaja mund të sinjalizojë probleme më të thella.

Mpirja, dhimbja dhe ndjesi shpimi gjilpërash në këmbë mund të jenë shenjë se gjaku i mjaftueshëm po qarkullon në ekstremitetet e trupit.

Njerëzit që vuajnë nga sulmet në zemër mund të ndiejnë fillimisht dhimbje në krahun e tyre – zakonisht në krahun e majtë dhe shtrëngim në gjoks.

Probleme me stomakun

Një lidhje tjetër që shumë njerëz mund të mos krijojnë instinktivisht është vuajtja e dhimbjeve të stomakut dhe tretjes.

Njerëzit që vuajnë nga sëmundjet e zemrës shpesh do të kenë dhimbje stomaku të papritura dhe afatshkurtëra në fillim.

Lodhja

Lodhja është një simptomë shumë jo specifike. Shumica e lodhjes nuk janë për shkak të sëmundjeve të zemrës, ndoshta vetëm një gjumë të keq gjatë natës.