Shenjat që tregojnë se keni mungesë të madhe magnezi, ja çfarë rrezikojmë

Magnezi është një nga mineralet më të rëndësishme për shëndetin e njeriut.

Ai praktikisht mbështet funksionin e çdo organi dhe sistemi në trup. Magnezi përfshihet në plot 300 reagime biokimike në trup dhe ndër të tjera rregullon edhe tensionin e gjakut.

kontraktimet muskulore, të përzierat, konstipacion dhe mpirje të duarve. Nëse njeriu nuk tregohet i vëmendshëm ndaj sasive të magnezit, atëherë mund të përballet me komplikacione të ndryshme. Këtu përfshihen: tensioni i lartë i gjakut, osteoporoza, gurët në veshka dhe sëmundjet e zemrës.

Shkaktarët e mungesës

Ekspertët thonë se depozitat e këtij minerali mund të shterohen për shkak të disa faktorëve. Këtu përfshihet: diabeti, mosha, diarea dhe medikamente të caktuara. Në shumë raste, gratë shtatzëna dhe lehonë vuajnë më shumë nga mungesa e këtij minerali.

Shenjat paralajmëruese se keni mungesë magnezi

Mungesa e magnezit është një problem që duhet adresuar në kohë dhe për të qenë të përditësuar në lidhje me shëndetin tuaj, më poshtë do të mësoni shenjat paralajmëruese të mungesës së magnezit.

Kontraktimet muskulore

Nivelet e ulëta të magnezit, kaliumit dhe kalciumit shkaktojnë kontraktime muskulore. Nëse dëshironi t’i shmangni ato sigurohuni që merrni magnez mjaftueshëm, pini ujë dhe shtendosini muskujt. Për më tepër, mungesa e magnezit manifestohet edhe me mpirje të gjymtyrëve.

Dhimbje të madhe koke

Nëse keni mungesë të vitaminave A, B, C, dhe D, mund të përjetoni dhimbje të mëdha të kokës. Migrena zakonisht prek vetëm njërën anë të kokës. Mungesa e magnezit mund të shkaktojë migrenë dhe dhimbje të shpeshta të kokës, shkruan Pergatit.com. Kur keni mungesë të magnezit, enët e gjakut në tru ngushtohen dhe zgjerohen shpejtë, duke shkaktuar kështu migrenë. Sasia e mjaftueshme e magnezit në gjak redukton rrezikun nga ndryshimet në enë të gjakut dhe eliminon dhimbjet e kokës.

Mungesa e oreksit dhe të përzierat

Mungesa e oreksit është një prej shenjave më të hershme të mungesës së magnezit. Për më tepër, ky problem shfaqet edhe me të vjella dhe të përziera, të cilat mund të zbuten duke përdorur xhenxhefil.

Zemra dhe luhatjet e humorit

Mungesa e magnezit ka një ndikim të fortë në shëndetin e zemrës dhe e përkeqëson atë. Ndërkohë njerëzit që vuajnë nga mungesa e tij përballen me luhatje të forta humori, depresion dhe ankth.

Probleme me gjumin

Një nga shenjat paralajmëruese të mungesës së këtij minerali ka të bëjë me gjumin. Njerëzit kanë vështirësi t’i zërë gjumi, të flenë gjatë natës ose ndihen tepër të lodhur nga pagjumësia.