Shtatë të vdekur në protestat në Mianmar

Vdekjet vijnë ndërsa qeveria ushtarake e Mianmarit akuzon udhëheqësen e rrëzuar Aung San Suu Kyi për marrje ryshfeti dhe keqpërdorime

Ushtria vazhdon të shtyp protestuesit paqësor gjersa Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara i bëri thirrje ushtrisë të ushtroj përmbajtje maksimale.
Grupi i të drejtave Amnesty International akuzoi ushtrinë për taktika të fushës së betejës kundër demonstruesve paqësorë.
Mianmari ka qenë në kaos që kur ushtria e saj rrëzoi qeverinë e zgjedhur të Aung San Suu Kyi më 1 shkurt. Marrja e pushtetit, vetëm një dekadë pas përfundimit të 49 viteve të sundimit të rreptë ushtarak, shkaktoi protesta të mëdha në të gjithë vendin.

Numri i të vrarëve në protestat e fundit ka arritur 60. /Mesazhi.com