Situata në Gaza, më katastrofë se kurrë (Foto)

Gjendja humanitare ne enklavën e bllokuar të Gazas vazhdon të jetë katastrofë.

Sikur të mos mjaftonte situata ekonomike, bllokada tokësore dhe detare, shkatërrimi nga lufta dhe pasiguria që vie nga jashtë, rajoni po vuan nga kriza në sektorin mjekësor dhe atë të barnave.

Kriza humanitare në Gaza, nuk ka ilaçe dhe energji elektrike në spitale

Të sëmurët nuk kanë mundësi udhëtimi për kurim”, thotë një përfaqësues spitalor.

Poashtu, spitalet, fabrikat dhe shtëpitë në Gaza nuk kanë energji elektrike dhe asnjë institucion nuk mund të punojë punën e vet.

Image result for gaza shifa hospital

Image result for gaza electricity cut

Kjo situatë ka nisur në vitin 2006, kur Hamasi fitoi në zgjedhje, dhe si hakmarrje, Izraeli mbanë Gazën nën bllokadë. /MESAZHI/