Stamboll, lirohen 7 gazetarë që dyshoheshin per trazira

Një gjykatë në Turqi ka lënë të lirë shtatë nga 17 pjesëtarë të stafit të gazetës opozitare “Cumhuriyet”, ndërkohë që gjyqi ndaj 10 prej tyre vazhdon ende.

Shtatë gazetarët e liruar serish duhet të paraqiten para autoriteteve deri në seancën e radhës, më 11 shtator.

Gazetarët dhe disa menaxherë u arrestuan pasi dyshohet se kanë ndihmuar në organizimin e grusht shtetit te 15 korrikut. /MESAZHI/

.