Studimi:Ndotja e ajrit mund të dëmtojë inteligjencën

Një studim i ri ka zbuluar se ekspozimi kronik ndaj ndotjes së ajrit mund të shkaktojë dëm të madh ndaj performancës njohëse.

Studiuesit besojnë se ndikimi negativ rritet me moshën dhe prek njerëzit me më pak arsim.

Mbi katër vjet, matematikat dhe aftësitë verbale të rreth 20,000 njerëzve në Kinë u monitoruan nga studimi amerikano-kinez.

Studiuesit besojnë se rezultatet kanë rëndësi globale, me më shumë se 91% të popullsisë së botës që frymëzon nivele të pasigurta të ndotjes së ajrit.

Përshkruar si një vrasës i padukshëm, ndotja e ajrit shkakton rreth 7 milionë vdekje të parakohshme në vit në mbarë botën, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë./Ora News