Teleksopi James Webb fotografon unazat unike rreth dy yjeve

Unazat e pluhurit hapësinor mendohet të jenë krijuar kur dy yje janë afruar pranë njëri-tjetrit që ndodh një herë në tetë vite dhe ngjajnë shumë me një gjurmë gisht rreth tyre.

Teleksopi James Webb arriti të kapë disa struktura të pazakonta pluhuri hapësinor rreth dy yjeve të ngjashme me unazat e një trungu peme të prerë.

Imazhet detajuar nga Agjencia Hapësinore Evropiane dhe NASA tregojnë disa struktura prej 17 unazash që rrethojnë dy yjet e njohur si Wolf-Rayet 140.

Janë dy yje që konsiderohet të rralla në galaktikën tonë dhe vetëm 600 prej tyre janë zbuluar deri më sot. Wolf-Rayet 140 është i vetmi sistem që ka këtë lloj strukture unazash.

Unazat e pluhurit hapësinor mendohet të jenë krijuar kur dy yje janë afruar pranë njëri-tjetrit që ndodh një herë në tetë vite dhe ngjajnë shumë me një gjurmë gisht rreth tyre.