Tërnava: Detyrë e jona është që ta duam, ruajmë dhe ta mbrojmë atdheun tonë

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, me rastin e festës së Kurban Bajramit, ka thënë se shprehja e atdhedashurisë në lutjet e përditshme është një ndjenjë e natyrshme sepse është një dhuratë e pashtershme.

Ai shtoi se është detyrë të mbrohet vatani.

“Prandaj është detyrë e jona që ta duam, ta ruajmë dhe ta mbrojmë vatanin tonë. Është detyrë që të bëhemi qytetarë të një vendi që jetojmë me dinjitet e për t’u bërë të tillë kërkohet që të jemi bashkë duke promovuar atë në të gjitha fushat dhe në çdo vend, por edhe Kurban Bajrami është një rast i mirë për t’iu afruar Zotit me vepra tona të mira, për ta falënderuar atë për bekimin e tij, për të pastruar shpirtin dhe zemrën. Këtë e arrijmë duke kryer vepra të mira, duke zgjatur dorën për të varfëritë dhe nevojtaret”, tha ai.

Tërnava tha se duhet bërë më shumë për rritjen ekonomike, rritjen e standardece për jetë më të mirë.