Themeluesi i Zoom, Eric Yuan transferon 6 miliardë dollarë të aksioneve të tij

Themeluesi i Zoom Eric Yuan ka transferuar rreth 18 milion aksione të tij me vlerë më shumë se 6 miliardë dollarë.

Z. Yuan, i cili është gjithashtu shefi ekzekutiv i platformës video-konferencë, lëvizi afërsisht 40% të aksioneve të tij. Aksionet u bënë si dhurata për përfituesit e papërcaktuar javën e kaluar.

Një numër në rritje i studentëve dhe profesionistëve rriti fatin e Zoom dhe themeluesit të tij. Z. Yuan filloi Zoom në 2011 dhe e renditi atë në tregun e aksioneve të SHBA në 2019, duke e bërë atë një miliarder. Ai aktualisht ka një vlerë prej 13.7 miliardë dollarësh, sipas Forbes.

Një zëdhënës i Zoom tha se transferimet kishin të bënin me praktikat e planifikimit të pasurive të Z. Yuan. Aksionet e Zoom janë gati trefishuar në 12 muajt e fundit dhe kompania ka një vlerësim të tregut prej rreth 100 miliardë dollarë.