Trajton diabetin, kolesterolin dhe parandalon sëmundjet e veshkave,- si të përgatisni këtë ilaç natyral

Okra (bamja) qëndron në majë të piramidës ushqimore si një super zarzavat.

Ajo ka shumë vlera ushqyese dhe përmban 30 kalori, 21 miligramë vitaminë C, 3 gramë fibra dietale, 7.6 gramë karbohidrate, 2 gramë proteina, 0.1 gram yndyrë, 80 mikrogramë folat dhe 60 miligramë magnez.

Përmban shumë fibra dietike, vepron si një laksativ natyral, duke ndihmuar në tretje.

Këta përbërës e bëjnë okrën një hero të vlerave ushqyese kur është fjala për shëndetin tonë.

Efektet e kësaj bime mund t’i fitoni qoftë nëse e konsumoni të zier, të fërguar etj.

Duke e paragjykuar në shije, ne shpesh kemi neglizhuar vetitë ushqyese të saj.

Ja disa nga përfitimet shëndetësore që i sjell bamja:

* Forcon imunitetin

* Zvogëlon sasinë e glukozës që absorbohet nga ushqimi

* Zvogëlon nivelet e kolesterolit

* Parandalon sëmundjet në veshkë

* Ndihmon me simptomat e astmës.

Për ta përgatitur pijen, fillimisht duhet të merrni katër bamje të freskëta me madhësi mesatare dhe t’ua prisni majat pra t’i pastroni.

I prisni në mes dhe i vendosni në një gotë me ujë. Ato i lini ashtu gjatë tërë natës të zhytura në ujë, ndërsa të nesërmen i shtrydhni në një enë të re me ujë të freskët.