Ushtarët grekë nisen drejt Kosovës, i bashkohen KFOR-it në Bondsteel

Forca e Sigurisë së Kosovës, së bashku me ushtrinë amerikane, kanë realizuar trajnim me mortaja.

Në njoftimin e publikuar, FSK thotë se pjesa teorike është realizuar në Komandën e Doktrinës dhe Stërvitjes në Ferizaj ndërsa pjesa praktike në poligonin në Melle të Republikës së Shqipërisë.

“Qëllimi i trajnimit ishte ngritja e kapaciteteve të artilerisë, avancimin e operimit me sistemet e armatimit, ngritja e aftësive taktike, rritjen e saktësisë në objektivat e qitjes, me qëllim ngritjen profesionale të pjesëtareve te FSK-së” bën të ditur FSK.