Vetëm 9 skuadra janë shpallur kampionë në 87 edicione të La Liga

Në 87 edicione të La Liga, vetëm 9 skuadra kanë arritur që të shpallën kampione.
Real Madrid (33) dhe Barcelona(25) prijnë në listë, për të vazhduar me Deportivon , Sevillan e Betisin.

Nga 25 tituj të fituar nga Barcelona, nëntë prej tyre janë të fituar në këtë dekadë, gjë që tregon për dominimin e katalanëve.

Pjesa tjetër e klubeve që kanë fituar titullin e kampionit janë, Atletico Madrid (me tjetër emër), Athletic Bilbao, Valencia, Real Sociedad dhe me vetëm nga një titull të fituar Sevilla, Betis dhe Deportivo