Vitin e kaluar mbi 15 mijë fëmijë të pashoqëruar arritën në Itali

Më shumë se 15.730 fëmijë të pashoqëruar vitin e kaluar kanë mbërritur në Itali përmes detit, bën të ditur organizata “Save the Children”, raporton Anadolu Agency (AA).

Nga organizata thonë se fëmijët kanë ardhur në Itali të vetëm, pa shoqërues të anëtarëve të familjes ose mbikëqyrjen e një të rrituri.

Më tej theksohet se kjo shifër në vitin 2016 ishte 25.840.

Po ashtu në deklaratë thuhet se më shumë se 380 fëmijë presin për strehim në Itali dhe se për 79 prej tyre nuk është gjetur strehim, pavarësisht se kërkesat e tyre u miratuan.

Ndërkaq, 151 fëmijë presin për miratim nuk dihet identiteti i 154 fëmijëve të tjerë.