Vullnetarët nga Anglia ecin 80 kilometra për të mbledhur fonde për të prekurit nga tërmeti në Turqi e Siri

Një grup njerëzish në Mbretërinë e Bashkuar ecën nga Londra në Kembrixh për të ndihmuar një fushatë për mbledhjen e fondeve për viktimat e tërmetit në Turqi, Siri dhe Liban.

Ecja 50 milje (80 kilometra), e organizuar nga një grup prej shtatë personash si pjesë e “Walk 4 Hope”, do të zgjaste afërsisht 24 orë.

Grupi e nisi shëtitjen nga jashtë Xhamisë së Londrës Lindore dhe do të mbledhë donacione gjatë udhëtimit në emër të Fondacionit Human Relief (HRF) i cili do të shpërndajë paketa të Ramazanit për viktimat e tërmetit në Turqi, Siri dhe Liban.

Duke folur për Anadolu, Faisal Uddin, një zyrtar i HRF, tha se ai personalisht ka qenë dëshmitar i shkatërrimit që ndodhi në Turqi.

“Ne pamë se gjithçka thjesht po shkërmoqej. Na lëndoi shumë thellë këtu. Kështu, ne mezi prisnim të shihnim se çfarë mund të bënim. Kështu, ne fluturuam atje (për në Turqi),” tha ai.

Ai tha se HRF arriti të mbledhë rreth 40,000 £ (48,700 dollarë) dhe ata shkuan në Turqi për të ndihmuar në përpjekjet e ndihmës.

Erdener Uysal, 58 vjeç, një anëtar turk i grupit të ecjes, tha se ata synojnë të mbledhin mbi 30,000 dollarë për të ofruar ndihma për viktimat e tërmetit gjatë muajit të Ramazanit.