100 vite Bota pa fetaret

Ubejd Gashi

Mbi dhjetë milionë të vrarë gjatë Luftës së parë Botërore.
Mbi pesëdhjetë milionë të vrarë në Luftën e Dytë Botërore.
Njëqind milionë të vrarë nga sistemet totalitare komuniste.
Shekulli i eliminimit të: mbretërve, aristokracisë, qytetarisë, ndershmërisë.
Shekulli i shekullarizimit, i ateizmit, shekulli i sharjes së Zotit, i sharjes së nënës.
Shekulli i vrasjeve masive, gjenocideve, dhunimeve, shpërnguljeve.
Shekulli i trafikimeve të drogës, alkoolit, duhanit, trafikimit të grave, trafikimit të fëmijëve, vajzave, i trafikimit te organeve të gjalla te njeriut.
Shekulli i amoralitetit, i jetës së shfrenuar seksuale, i sidës, i homoseksualizmit, i pornografisë, i pedofilisë, i martesës së burrit me burrë dhe i gruas me grua.
Shekulli i urisë, i varfërisë dhe vdekjeve masive nga urria dhe varferia.
I ndotjes së ajrit, ndotjes së ujit, ndotjes së bimëve, shtazëve, i ndotjes së njeriut.
Shekulli i humbjes së rolit të nënës, babait, djalit, vajzës, vëllait, motrës.
I shkaterrimit te familjes.
Shekulli i aferave, akuzave, shpifjeve, dosjeve, intrigave.
Shekulli i korrupsionit.
Shekulli i kolonizimeve, i plaçkitjeve i eksploatimeve.
Shekulli i fajdeve legale.
I semundjeve, i vuajtjeve, i pakenaqesive, i pa sigurise.
Shekulli i “ ILuminizmit”, i “ Demokracise” i “ Lirise” , i “ Barazise” i “ Drejtësisë” i “ Humanizmit” i “ Drejtave dhe Lirive te Njeriut” !!!
Shekulli I “ Perparimit” i “ Shkences” dhe “ Modernitetit” !!!
Shekulli i PERENDIMIT!!!
Ishte Shekulli kur Feja dhe Fetaret u perjashtuan nga skena.
Njiqind vite kur jo fetaret, kur ateizmi, komunizmi, laicizmi, materializmi anti ZOT, kur filozofite, ideologjite dhe sistemet politike, juridike, ekonomike, shoqerore, kulturore anti ZOT ishin ne skene.
Shekulli i satanes dhe ithtareve dhe pasuesve te tij.
Sa te lumtur Fetaret qe asnje nga keto te keqia, ata nuk ia sollen Botes ne shekullin e erresires !
Prandaj Bota kerkon Fene,
Kerkon ZOTIN, kerkon Fetaret qe te kthehen ne Skene.
Qe te kthehet PAQJA e humbur!

P.s. Disa nga pasojat kur Feja dhe Fetaret ishin largua nga SKena Boterore!
Dhe, e shihni se si keta, 100 vite akuzojne Fete dhe Fetaret per veprimet e tyre dhe per pasojat qe peson njerezia, edhe pse Feja dhe Fetaret ishin te perjashtuar nga skena dhe nga prapa skena boterore !!!

Nga: Ubejd Gashi