2.2 milionë drita, ja kush është vendi më i ndriçuar i Evropës (Foto)

Satelitët që ndodhen mbi tokë e fotografojnë shpesh planetin tonë dhe tashmë i kanë dhënë një përgjigje pyetjes se kush është vendi më i ndriçuar i Evropës.

Nëpërmjet disa fotografive të marra nga Stacioni Hapësinorë Ndërkombëtare dhe analizimin e tyre, është dalë në përfundimin se Belgjika është vendi më i ndriçuar në kontinentin e vjetër.

Nga ana tjetër bëhet e ditur se arsyeja për këtë gjë është se ky vend ka një rrjetë të dendur rrugorë dhe sipas “The New York Times”, në rrugët e Belgjikës ndriçojnë më shumë se 2.2 milionë drita.