Aston Martin Valkyrie më në fund mund të garojë në Le Mans

Në fund të fundit, Aston Martin Valkyrie mund të garojë në 24 Hours of Le Mans nëse një raport i ri rezulton i saktë.

Prodhuesi britanik i makinave njoftoi fillimisht planet në vitin 2019 për të garuar një version të përgatitur posaçërisht të Valkyrie në Le Mans sipas rregulloreve të reja të Hypercar.

Megjithatë, ky projekt u shfuqizua në fillim të vitit 2020 pasi Automobile Club de l’Ouest (AOC) dhe Shoqata Ndërkombëtare e Sporteve Motorike (IMSA) vendosën të harmonizojnë klasën Hypercar me kategorinë e prototipit LMDh, shkruan Car Scoops.

 The Aston Martin Valkyrie May Finally Race At Le Mans

Motorsport pretendon se Aston Martin ka ndryshuar mendje që atëherë dhe se ekipi amerikan i garave Heart of Racing i është drejtuar për të sjellë Valkyrie në Le Mans.

Raportohet se prodhuesi britanik i veturave ka filluar të flasë me furnitorët për programin dhe tashmë ka filluar të emërojë stafin për të mbikëqyrur projektin, duke përfshirë edhe ish-drejtorin inxhinierik të Formula 1 të Williams, Adam Carter.

Çdo version i Aston Martin Valkyrie që mund të konkurrojë në Le Mans do të ishte i ngjashëm si me hiper-veturën e rrugës ashtu edhe me atë AMR Pro vetëm për pista.

 The Aston Martin Valkyrie May Finally Race At Le Mans

Mund të zhvillohet nga Multimatic Motorsport nën drejtimin e divizionit të Aston Martin Performance Technologies. Motori 6.5 litërsh Cosworth V12 do të mbahej, por nuk do të përdorte sistemin hibrid të veturës rrugore.

Aston Martin nuk ka konfirmuar nëse është duke punuar për një hyrje në Le Mans në klasën më të lartë të motorsportit të qëndrueshmërisë, por duket i joshur nga ideja.