Bashkohet linja Azez-Jarabulus, eliminohet kontakti i ISIS-it me kufirin e Turqisë

Ushtria e Lirë Siriane me mbështetjen e Forcave të Armatosura të Turqisë (TSK) në veri të Sirisë ka eliminuar kontaktin fizik të organizatës terroriste DAESH me kufirin e Turqisë, raporton Anadolu Agency (AA).

Forcat e Ushtrisë së Lirë Siriane me mbështetjen e Forcave të Armatosura Turke kanë krijuar një brez të pastruar nga elementët terroristë përgjatë vijës kufitare Çobanbej dhe Jerabulus në kufirin Siri-Turqi me një thellësi 3 deri në 5 km nga kufiri i Turqisë brenda Sirisë.

Në ditën e 12-të operacionit zona që Ushtria e Lirë Siriane ka shpëtuar nga organizatat terroriste DAESH dhe PYD ka arritur afërsisht në 600 kilometra katrorë.

Operacioni “Mburoja e Eufratit” do të vazhdojë dhe se brezi i pastruar nga terrorizmi në linjën Azez-Jarabulus do të zgjerohet.