Bitcoin bie nën 50 mijë dollarë për herë të parë që prej 2 muajsh

Si rezultat 200 miliardë dollarë u fshinë nga vlera e tregut të kriptomonedhave sipas CoinMarketCap.

Bitcoin dhe kriptomonedhat e tjera ranë ditën e Premte ndërsa presidenti Amerikan Joe Biden propozoi një taksë.

Vetëm humbi vlerë me shpejtësi duke rënë në 48,687 dollarë sipas të dhënave të Coin Metrics. Është hera e parë që bitcoin është këmbyer poshtë 50 mijë dollarëve që nga muaji Mars.

Ether gjithashtu ra me mëse 12% në 2,211 dollarë. XRP që është kriptomonedha e pestë më e madhe ra me 19%.

Si rezultat 200 miliardë dollarë u fshinë nga vlera e tregut të kriptomonedhave sipas CoinMarketCap.

Presidenti Biden pritet të rrisë taksën mbi fitime kapital për Amerikanët më të pasur në 43.4% duke tejkaluar çdo taksë federale tjetër. Kjo taksë e re do të aplikohet mbi asete mbajtura në llogari të tatueshme.