Danubi i madh e nis rrjedhën nga ky pus i vogël në Gjermani (Foto)

Lumi i Danubit, zyrtarisht, nis në pikën ku takohen dy rrjedhat, Greg dhe Brigach. Sidoqoftë, lokalizimi i burimit të lumit nuk ka kaluar pa kundërshti.

Breg, më e madhja e dy rrjedhave që ushqen lumin, e ka origjinën në qytetin Furtwangen, që pretendon se mban vendin e vërtetë të pikënisjes së Danubit.

Por, Donaueschingen konsiderohet gjerësisht si burim i Danubit që prej kohës së perandorisë Romake, dhe në vitin 1981 i akordoi pusit në Donaueschingen, vulën e vetme zyrtare të burimit, Donauquelle. /tesheshi/

Related imageImage result for Donaueschingen