Dëshiroj që Allahu të më kthejë të parët vetëm një minutë

Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi (r.a)

Një funksionar i lartë, drejtor i nderuar, papritmas e kishte humbur të parit. Por, sëmundja nuk zgjedh.

Pasi humbi të parët, bota e tij u rrënua, marrëdhëniet familjare u shkatërruan, jeta i ndryshoi në themel, por me kohë filloi të adaptohet.

Ky njeri e kishte vetëm një dëshirë. A e dini cila ishte kjo?

Ai nuk kërkonte shtëpi me pesë kate, veturë luksoze, mobil të tipit më të ri, etj. Këto nuk i interesonin atij. Dëshira e vetme e tij ishte që Allahu t’ia kthej të parët vetëm një minutë për ta parë nipin e tij.

Ne si njerëz shpesh sa begati të Allahut kemi në dispozicion e mbi të gjitha shëndetin, familjen . . . lista është e pafund. Mos të bëhemi nga ata që i vlerësojnë begatitë pasi të humbin.

Të jemi faëlnderues për çdo gjë që kemi, ngase shumë njerëz nuk i kanë ato që ne i kemi.

Përktheu dhe përshtati:

Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi (r.a)