Dështon roboti, i “mbetë në dorë” pacienti gjatë një operacioni në zemër

Një pacient i cili iu nënshtrua një ndërhyrjeje kirurgjike në zemër nga një pajisje robotike mjekësore, vdiq në spital disa ditë pasi procedura shkoi keq, sipas hetimeve të para.

Stephen Pettitt, 69 vjeç, nga Newcastle vdiq nga dështimi i shumëfishtë i organeve pas operacionit robotik nç valvult e zemrës në Spitalin Freeman, transmeton lajmi.net.

Kirurgut të zemrës, Sukumaran Nair, i ishte ofruar trajnim për përdorimin e robotit në departamentin e gjinekologjisë të spitalit Freeman – por ai nuk pranoi.

Asistentë të ekspertëve në përdorimin e robotit të sofistikuar “Da Vinçi”, ishin të pranishëm vetëm për disa nga procedurat e z. Pettitt, pasi u larguan pjesërisht.

Megjithatë, profesori Naeem Soomro, drejtor i kirurgjisë robotike, tha se ka operuar me robotë 2,500 herë, me më shumë se 30 kirurgë të trajnuar në përdorimin e tyre dhe ishte një udhëheqës kombëtar në këtë fushë.