Doktorët paralajmërojnë, Fortnite po ndikon si droga tek fëmijët

Profesionistët e shëndetësisë kanë folur për ndikimin që luan Fortnite në fëmijët – duke krahasuar natyrën e saj me drogat madje me atë të drogës së rëndë.

E luajtur nga më shumë se 200 milionë përdorues, kjo lojë po iu kushton fëmijëve me gjumë të humbur, me pak angazhime të tyre në shkollë dhe duke i bërë ata të bëhen të dhunshëm, njofton Klan Kosova.

Ritmi më i fundit i lojërave popullore video Fortnite: Battle Royale po sheh që fëmijët të braktisin aktivitetet sociale si të luajnë lojëra sportive.

Specialistët e sjelljes thonë se disa fëmijë po luftojnë edhe varësinë e lojërave si rezultat i vazhdimësisë së lojës.