Figurat kyqe dënojnë mbylljen e Al Aksas

Figurat kyqe politike dhe fetare kanë kundërshtuar ashpër mbylljen e kompleksit të xhamisë Al-Aqsa, duke e quajtur atë një shkelje të lirive të tyre fetare.

“Nuk ka asnjë justifikim për mbylljen e xhamisë së Al-Aqsa, dhe ne e kundërshtojmë këtë vendim”, tha imami Yusuf Idis, ministër i punëve fetare i Autoritetit Palestinez.

“Liria për të adhuruar Zotin është një e drejtë e garantuar me ligj dhe çdo shkelje e kësaj të drejte refuzohet edhe nga ne”.

Xhamia Al-Aqsa mbeti e mbyllur edhe të shtunën, një ditë pas një sulmi vdekjeprurës qe la te vdekur dy polic izraelit dhe tre palestinez. /MESAZHI/