Gjashtë vite burg për kardinalin e njohur

Kardinalit australian George Pell iu konfirmua dënimi më gjashtë vite burg, pasi u shpall fajtor për abuzimin seksual të dy djemve të mitur.

Pell, i cili dikur punonte si arkatar i Vatikanit, është figura më e vjetër katolike që është ndonjëherë  shpallur fajtore për vepra seksuale ndaj fëmijëve.

Sipas dëshmive të mbledhura nga gjykata, ai abuzoi me dy djem të mitur në vitin 1996.

Kardinali, 77vjeçar, pretendon se është i pafajshëm e tij dhe ka apeluar  vendimin.

Dënimi i tij e ka tronditur Vatikanin,  pasi ai kishte qenë edhe një nga këshilltarët më të besueshëm të Papës. (Mesazhi)