Gjykata vendos, Tahiri do të gjykohet tek krimet e rënda për trafik droge

Ish-ministri i Brendshëm Saimir Tahiri do të gjykohet tek Krimet e Rënda.

Gjykata ka vendosur nisjen e gjykimit të çështjes ‘Tahiri’. Ish-ministri Tahiri ka kërkuar pushimin e çështjes nga gjyqtarja.

Por në rast se kjo kërkesë nuk aprovohet, Tahiri do të kërkojë gjykim të shkurtuar por pa pranuar fajësinë në gjendjen që janë aktet, që të mos ketë zvarritje të çështjes.

Prokuroria për Krime të Rënda i mbylli hetimet më 28 shkurt dhe çoi dosjen e Saimir Tahirit në Gjykatë me akuzën për “Trafikim të lëndëve narkotike” në kuadër të grupit të strukturuar kriminal “Habilaj” dhe “Korrupsionit pasiv të funksionarëve të lartë shtetërorë”.