Goditet një skemë Ponzi me kriptomonedha në SHBA

Disa anëtarë të grupi Crypto Crusaders, një grup të promovonte skemën, akuzohen nga SEC për shkelje të ligjit kundër mashtrimit.

Komisioni Amerikan i Bursave dhe Letrave me Vlerë akuzoi 11 individë për operimin e Forsage, një skemë crypto Ponzi e cila ka marrë mëse 300 milionë dollarë nga investitorët.

Agjencia thotë se Forsage ka operuar me kontrata inteligjente në blockchainet Ethereum, Tron, dhe Binance dhe prej dy vitesh ka vepruar si një skemë piramidale ku investitorët kryesorë bënin para duke afruar njerëz të tjerë në skemë.

Katër të akuzuarit janë themelues të Forsage të cilët besohet se jetojnë në Rusi, Gjeorgji dhe Indonezi. SEC gjithashtu akuzoi tre promovues të skemës në SHBA të cilët kanë rekrutuar njerëz për mbështetjen e Forsage në uebsajt dhe median sociale.

Disa anëtarë të grupi Crypto Crusaders, një grup të promovonte skemën, akuzohen nga SEC për shkelje të ligjit kundër mashtrimit.

Themeluesit e Forsage hapën platformën në Janar të 2020. Rregullatorët në Filipine dhe shtetin e Montana kishin tentuar ta mbyllnin. /PCWorld Albanian