“Gylenistët” janë larguar nga Kosova, e konfirmon policia. Pamje nga aeroporti-video

Familjarë të gjashtë shtetasve turq, të arrestuar të enjten nga Kosovë kanë pritur me orë të tëra të premten në mbrëmje para aeroportit ndërkombëtar të Prishtinës ‘Adem Jashari’, pas njoftimeve të pakonfirmuara se disa nga të arrestuarit nuk janë deportuar fare në Turqi dhe se gjenden në ndërtesën e vjetër të aeroportit.

Ndërtesa e vjetër e aeroportit gjendet fare pranë objektit të ri, menaxhimin e të cilit e bën konsorciumi turko-francez, Limak-Aeroport de Lyon që nga viti 2010.

Policia e Kosovës, përmes një komunikate thotë: “qytetarët turq, të cilëve u është revokuar leja e qëndrimit në Kosovë, janë larguar me aeroplan nga Aeroporti i Prishtinës në ora 11:05 minuta të datës 29.03.2018”.

Autoritetet në Kosovë arrestuan të enjten gjashtë shtetas turq, të cilët presidenti turk Rexhep Taip Erdogan i fajëson për një përpjekje për grusht shteti në Turqi dy vjet më parë.

Ndërkohë, mediat kanë postuar edhe video nga momenti i largimit të shtetasve turq.