Helmi i merimangës mund të përdoret për trajtimin e paralizës

Në një hulumtim të bërë në Australi u zbulua se helmi i merimangës mund të përdoret për trajtimin e paralizës, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas mediave vendore në Australi, shkencëtarët austalianë kanë gjetur se një proteinë që gjendet në helmin e merimangës mund ta mbrojë trurin ndaj dëmtimeve që mund të ndodhin pas paralizës.

Studiuesit nga universitetet Queensland dhe Monash në ishullin Fraser, i cili është i lidhur me shtetin Queensland dhe ndodhet në veri të Australisë, kanë kapur tre merimanga “hinkë” (funnel-web), të cilët janë merimangat më helmuese në botë.