Hyrja në Islam e Aleksandër Litvinenkos, flet babai i tij – VIDEO Boshnjakisht

Alexander Litvinenko

 

Në këtë video të shkurtë babai i Aleksandër Litvinenkos tregon për momentet e tij të fundit në këtë botë si dhe për hyrjen e tij në Islam. Videoja është në boshnjakisht.

Litvinenko vdiq më 23 nëntor 2006, rreth dy javë pasi qe shtruar në spital me simptoma të rënda helmimi. Ai konsiderohet viktima e parë e shkaktuar nga sindroma e radiacionit prej agjentit kimik “polonium-210”. Ish-spiuni i KGB-së pësojë një vdekje të gjatë në agoni, pasi u helmua në një hotel në Londër me këtë izotop të rrallë radioaktiv.