Jeni merakli i biçikletave? Tani mund ti përdorni edhe në ujë! (Video)

Për çiklistët të cilët nuk duan të ndalen me pedalim vetëm në tokë, tani ata mund të vazhdojnë edhe me një sport ujor.

Një zgjidhje e re dhe e padëgjuar deri më tani, tashmë është në dispozicion. Nga prodhuesit ajo është quajtur Shuttle Bike. Në thelb, kjo pajisje është një çantë portative që konverton biçikletën tuaj të rregullt në një biçikletë ujore / me pedale që ju lejon të kaloni lumenj dhe liqene. Prodhohet nga SBK Engineering Srl në Vigevano (PV), dhe është projektuar fillimisht nga Roberto Siviero.

Kit Shuttle Bike Kit, me të gjitha pjesët e tij, vjen në një cantë të shpinës në dukje të vogël. Sapo të mbërrini në destinacionin tuaj të ujrave, mblidhni kornizën, bashkoni timonin dhe mbushni pontonet e lundrueshme të verdha. Pastaj  fryeni ato me një pompë të veçantë dhe pedaloni sikur me pedale të biçikletës.

Gomat e pasme të biçikletës drejtojnë një rul, i cili drejton një platformë nën rrotat e përparme të biçikletës nëpërmjet një boshti.

Ju nuk keni nevojë për mjete shtesë, dhe i gjithë procesi zgjat më pak se 10 minuta. Sapo të grumbulloni të gjitha pjesët dhe ti vendosni si duhet, ju jeni gati për të notuar në rrugën tuaj në ujë me një shpejtësi maksimale prej 10 km / h.