Kinë: Markat e rrobave perëndimore largohen nga dyqanet

Fushat e pambukut ne Xinjiang

Kina po sulmon më shumë shitës të rrobave perëndimore ndërsa reagimi ndërkombëtar rritet për pretendimet e abuzimeve me Ujgurët në rajonin e Xinjiang ku rritet pambuku.

Disa marka kryesore kanë shprehur shqetësimin në lidhje me pretendimet se pakicat kryesisht muslimanët Ujgur po përdoren për punë të detyruar.

Dyqanet online të disa ndërmarrjeve janë bllokuar dhe dyqanet e tyre janë zhdukur nga disa harta dixhitale.

Kjo vjen pasi disa vende perëndimore vendosën sanksione ndaj Kinës.

Kina synoi fillimisht kompanitë H&M dhe Nike, por kjo është zgjeruar për të përfshirë Burberry, Adidas dhe Converse, ndër të tjera.

Ndërsa dyqanet fizike të H&M në Kinë mbeten, nuk është më e mundur të bësh një vizitë në dyqane dhe konsumatorët nuk mund të blejnë në internet. Në vend të kësaj, Kina po mbron markat lokale.

Kina akuzohet për shkelje serioze të të drejtave të njeriut kundër Ujgurëve në Xinjiang. /Mesazhi.com