Kurdët në Siri kanë braktisur shtëpitë për shkak të kërcënimeve të PKK-së (PYD-së)”

Vëzhguesi politik i kurdve sirian, Selah Bedreddin, ka theksuar se për shkak të kërcënimeve nga organizata terroriste PKK, 60% e kurdëve në Siri kanë braktisur shtëpitë dhe janë strehuar në rajone të tjera, raporton Anadolu Agency (AA).

Duke folur për faqen e internetit të Partisë Demokratike të Kurdistanit, Bedreddin ka vlerësuar se ” PKK-ja (PYD) ushtron torture duke i mbajtur civilët. Gjendja është shumë e keqe. Për shkak të kësaj politike të gabuar, 60% e banorëve në Roajava (në veri të Sirisë) kanë braktisur shtëpitë dhe kanë rënë në statusin e refugjatëve. Njerëzit nuk kanë ikur nga regjimi i Asadit, por nga kërcënimet e PKK-së”.