Liderët e BE-së urojnë Ukrainën dhe Moldavinë për statusin e kandidatit

European Union heads of state and Western Balkan leaders pose for a group photo during an EU summit in Brussels, Thursday, June 23, 2022. European Union leaders are expected to approve Thursday a proposal to grant Ukraine a EU candidate status, a first step on the long toward membership. The stalled enlargement process to include Western Balkans countries in the bloc is also on their agenda at the summit in Brussels. (AP Photo/Olivier Matthys)

Liderët e BE-së uruan Ukrainën dhe Moldavinë në Twitter për përzgjedhjen e tyre si kandidatë zyrtarë për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

“27 herë po!” kancelari gjerman, Olaf Scholz shkroi në një postim në Twitter duke iu referuar mbështetjes unanime të të gjitha vendeve të BE-së.

“Ky urim është për bashkëpunimin e mirë në familjen evropiane”, shtoi Scholz.

“Historia është bërë”, shkroi në Twitter kryeministrja e Estonisë, Kaja Kallas

“Kjo konfirmon pozicionin e drejtë të Ukrainës në Evropë. Ata po luftojnë për liritë dhe vlerat mbi të cilat bazohet BE-ja”, shtoi Kallas.

Presidenti i Rumanisë, Klaus Iohannis e quajti vendimin një arritje historike. /atsh