Luksemburg, tubim kundër terrorit dhe në mbrojtje të demokracisë

Turqit në Luksemburg janë tubuar në një miting kundër terrorizmit dhe pro demokracisë, raporton Anadolu Agency (AA).

Tubimi i titulluar “Mallkim terrorit dhe ftesë në demokraci”, është zhvilluar në sheshin Theatre të Luksemburgut. Ai ka filluar me intonimin e himnit të Turqisë dhe të Luksemburgut. Në të morën pjesë organizata të ndryshme joqeveritare si dhe Unioni i Turqve Demokratë të Europës (UETD).

“Mallkuar qoftë PKK”, “Mallkuar qoftë FETÖ”, “Dëshmorët nuk vdesin”, ishin këto disa nga sloganet e të pranishmëve ndërkohë që mbanin në duar pankarta me mbishkrimet, “Terrori nuk ka fe, gjuhë dhe racë”, “PKK=DEASH=YGP=PYD=FETÖ” dhe ‘Europë mjaft me ndihmën ndaj terrorit’.

Në tubim kishte edhe flamuj të Ushtrisë së Lirë Siriane (ULS). Në këtë tubim është lexuar edhe një thirrje ndaj BE-së ku shkruheshin pritshmëritë e të pranishmëve ndaj vendeve të këtij unioni.