Mercedes Vision EQXX elektrik theu rekordin personal – 1202 kilometra me vetëm një karikim të baterisë

Modeli konceptual Vision EQXX me një karikim të vetëm të baterisë përshkoi 1202 kilometra dhe kështu theu rekordin e tij, pasi në një përpjekje të mëparshme kishte përshkuar “vetëm” 1007 kilometra.

Modeli elektrik konceptual Vision EQXX, i mundësuar nga një motor elektrik i vetëm (245 kuaj/fuqi), u nis nga Stuttgarti dhe pas dy ditësh, 14 orë e 30 minutash arriti në qarkun e famshëm britanik Silverstone, i cili fuqizohej nga 11 bateri në bateritë Mercedes (64 ), 8 kilometra) me një shpejtësi prej 140 km/h.

Dihet se në udhëtimin për në Britaninë e Madhe (në kushte reale), kondicioneri ka punuar më shumë se tetë orë.

EQXX konsumonte mesatarisht 8.3 kWh për 100 kilometra, dhe shpejtësia mesatare ishte 83 km/h.

Gama u ndihmua gjithashtu nga një çati diellore, energjia elektrike e prodhuar e së cilës ndihmoi në fuqizimin e kondicionerit dhe sistemit multimedial.

Mercedes thekson se koncepti EQXX, pa 140 km/h të përmendura në pistë, do të përshkonte më shumë se 1202 kilometra rekord.

Ata nuk zbuluan kapacitetin e saktë të baterive, të cilat janë 30 për qind më të lehta se bateritë në modelin EQS, por zbuluan se është më pak se 100 kWh. Pesha e veturës mësohet të jetë 1755 kilogramë.