Mesazhi i vajzës me tumor në gji: Duajeni jetën

Elona është një vajzë 31-vjeçare e prekur nga kanceri në gji, e cila ka një mesazh të fortë për njerëzit: Duajeni jetën.

Në intervistën e saj për Channel One, ajo u pyet se ku e gjen forcën për ta përballuar këtë sëmundje.

“Tek jeta. Tek çdo gjë mund të gjesh forcë. Tek një moment i jetës tënde. Duke qenë se jam e prekur, e përfshirë në këtë sëmundje, një diagnostikim i hershëm shpëton një terapi shumë të gjatë”, rrëfeu Elona.

Ndër të tjera, zbuloi se mësoi për sëmundjen para një viti prej një kontrolli të rastësishëm.

“Një vetëkontroll i rastësishëm dhe zbulova një gjendër të ngritur mbi sipërfaqen e gjoksit. E imja ka qenë një fazë jo shumë e avancuar por kërkonte trajtimin e ndërhyrjeve kirurgjikale dhe kimioterapisë. E dija rrugëtimin tim, mbase jo të gjithin sepse gjatë gjithë vitit kuptova që është i gjatë që kërkon durim dhe shumë forcë. Në ato momente e kuptova se do përballesha me një sfidë shumë të madhe. Ishte e vështirë ta pranoja, mu desh t’ia pohoja vetëm njeriut më të afërt timit që më ka shoqëruar gjatë gjithë kësaj periudhe që është mikesha ime më e mirë. Kjo sëmundje tek ne nuk ka trashëgimi familjare, kështu që nuk është gjenetike”, tha ajo.

Vështirësia më e madhe për të ishte kur duhet t’ia rrëfente familjes, por optimizmi i saj i ndihmoi që të mos e përjetonin rëndë. Vetëbesimi se mund t’ia dalë e bëri që të mposhte sëmundjen.

“Prindërit kanë qenë të fundit që e kanë marrë vesh. Shumë nga forca ime ia kam kaluar atyre, mbase kam mësuar dhe unë nga forca e tyre.  Në momentin që pashë rëniet e flokëve, vendosja ti prisja të gjitha, të isha me flokët 0. Kam lëvizur kudo në jetën time të përditshme, ndieja shikimet e njerëzve që më shihnin çuditshëm, por ndihesha mirë që e po e bëja atë gjë. Në fund të fundit do duhet t’ia shprehja të tjerëve, mbase në këtë formë arrin ti perceptosh të paktën që çdo sëmundje duhet kaluar”, përfundoi Elona.