Ndërron jetë Shejh Ahmed El Kattan

Shejh Ahmed El Kattan

Sot ne Kuvajt paska nderruar jete njeri nga Hatibët me te njohur dhe me me ndikim ne Boten Islame, Shejhu Ahmed El Kattan-i (Allahu e meshirofte).

Shejhu El Kattan ka lindur me 06/12/1946 .

Ai bashke me Shejh Abdulhamid Kishk-in e Egjiptit nga gjysma e shek 20 e deri ne fillim te shek 21 kane qene dy hatibat me karizmatik dhe me me ndikim ne boten arabe dhe jo vetem.

Ajo qe e ka dallu Shejh El Kattan-in ishte se ky ne veçanti e trajtonte problemin e xhamise Al Aksa dhe zhvillimet dramatike ne Kuds dhe Palestine.

Allahu e meshirofte Shejh Ahmed El Kattan-in dhe e gradofte me xhenetin firdeus dhe gjithe Umetit i dhashte saber e gajret dhe i’a zevendesofte Shejhun me te tjere si ai dhe me më ndikim se ai.

Nga: Hoxhë Husamedin Abazi