Një hixhab special për kirurget me shami

Një spital në Britaninë e Madhe është i përi në botë që ka prezantuar shamitë sterile njëpërdorimëshe në sallat ku kryhen intervenime kirurgjike.

Doktoresha e re, Farah Roslan, e cila vet bartë shami, e prezantoi këtë ide në Spitalin Royal Derby ku edhe punon, transmeton BBC.

Vendimi për shamitë njëpërdorimëshe erdhi pas shqetësimeve se mos shamia e sallës mund të përcjell infeksione te kirurgia.

Por mbi të gjitha, ky fakt flet për nivelin e lartë të kulturës dhe konsideratën që ka Britania e Madhe për punonjësit me besimin islam /Mesazhi/