“Nuk ka siguri në Ga’za”, thotë shefi humanitar i OKB-së

Martin Griffiths thotë se OKB-ja nuk ka kapacitet për të ofruar ndihmë humanitare për palestinezët në Rafah në Gazën jugore dhe në zonën qendrore të enklavës.

“Për shkak të pasigurisë, për shkak të luftimeve, [ka] gjithnjë e më pak punonjës të ndihmës në ato vende që të mund të menaxhojnë shpërndarjen,” u tha Griffiths gazetarëve.

Ai gjithashtu theksoi se sasia e ndihmave që hyjnë në Rripin e Gazës mbetet krejtësisht e pamjaftueshme dhe bëri thirrje që të hapen më shumë kalime.

“Ne e dimë atë që na nevojitet dhe ne e dimë atë që nuk kemi,” tha Griffiths. “Ne kemi nevojë për karburant dhe nuk po sillet në një numër të madh. Ne kemi nevojë për kamion-ngarkesa ushqimore që kalojnë.”